torstai 15. joulukuuta 2016

Jouluista flamencoa

Ei nyt ihan heti tulisi mieleen, miten joulu ja flamenco liittyvät yhteen, mutta nyt sekin on nähty. Tuon perinnetanssin, -laulun ja -soiton paikalliset taitajat järjestivät upean esityksen kaikelle kansalle ulkona kirkon aukiolla. Mahtavaääniset laulajat ja taitavat soittajat loivat raamit joulukertomukselle, jossa tanssijat tulkitsivat joulun suuria tunteita Marian odotusajasta aina Jeesus-lapsen syntymään ja kolmen kuninkaan vierailuun saakka. Liki parituntinen tapahtuma oli vaativa varsinkin pienimmille, noin 4-5 -vuotiaille tanssijoille, jotka hytisivät hienoissa flamencomekoissaan illan 18 asteen viileydessä odottaessaan omaa vuoroaan. Mutta hienosti he siitä selvisivät kuten kaikki muutkin eri-ikäiset esiintyjät.

Tässä muutama kuva illasta - harmillisesti kuvien laatu on huono, kun en vain päässyt tarpeeksi lähelle ja kännykkäkameralla ei parempaa tulosta synny.

Torin yllä kimaltavat omaperäiset joulurinkulat:


Pienimmät odottavat omaa vuoroaan:


Keskellä illan päätanssija:


Joosef ja Maria ovat juuri saaneet Jeesus-lapsen syliinsä:


Tämä joulupukin näköinen punanuttu olikin ensimmäinen kolmesta kuninkaasta ;


Ja helmat heiluivat joulun ilosanoman innoittamina: 


Flamencossa laulu on perinteisesti se pääasia, vaikka tanssi näyttävine pukuineen vie usein päähuomion. Yritin seurata vähäisellä kielitaidollani laulun kulkua ja kyllä siinä joulun sanoma tuli esille vahvojen tunteiden kautta.

Kiitos mielenkiintoisesta elämyksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti