maanantai 23. tammikuuta 2017

Kaupallisia uutisia


Ystäviemme yllyttäminä teimme ensimmäisen (ja mitä ilmeisimmin ainoaksi jäävän) visiittimme täkäläiseen sinikeltaiseen jättimyymälään. Tarkoituksena oli tehdä vertailevaa "tutkimusta" hintatasosta Suomen vastaavaan, ja erityisesti piti selvittää, saako lihapulla-annoksia yhtä edullisesti kuin Suomen Ikeassa - tai saako niitä ylipäätään lainkaan. Kovin aktiivisesti emme kotimaassakaan tämän liikeketjun palveluita käytä; ehkä kerran vuodessa, joskus jopa harvemmin, vaikka lähin myymälä sijaitsee noin 50 kilometrin päässä kotoamme. Siksi emme ole parhaita asiantuntijoita tähän "tutkimukseen", mutta kerromme nyt oman kokemuksemme.


Myymälä on samalla konseptilla tehty kuin muutkin, ja sisutuskokonaisuudet/huoneet ovat kutakuinkin saman tyyppisiä kuin suomalaisissa Ikeoissakin. Vaaleaa enimmäkseen, mutta on joukossa myös voimakkaampia värejä.
Kierrämme myymälän läpi suhteellisen nopeasti, ja mukaan tartuu kynnysmatto, pari pyyhettä ja joitakin keittiövälineitä. Pyyhkeet ovat jo kotimaassa hyväksi todettua laatua ja täällä täsmälleen samanhintaisia kuin vuoden 2016 kuvastossa. Muutkin tuotteet vaikuttavat olevan samaa hintatasoa Suomen kanssa, mutta nyt alennusmyyntien aikaan hinnat ovat vielä edullisemmat. Ja sitten syömään...


Heti ravintolan edustalla tarjotaan euron hintaista aamiaista, joka voi olla kahvi + korvapuusti tai kahvi + sämpylä esimerkiksi. Aamiaisaika on jo ohi, joten katsastamme muun ruokatarjonnan, vaikka ei vielä varsinainen ruoka-aika olekaan (täkäläisittäin lounas syödään siestan aikaan eli noin klo 14-17). Lohta ja juustokakkua ainakin on tarjolla, mutta entä ne lihapullat...


15 pulleron annos perunamuusin ja puolukkahillon kera on yllättävän kallis (5,50 e), mutta hyvältä maistuva. Mies testasi koko annoksen, minä vain muusin ja hillon, kun en tullut kysyneeksi pulleroiden gluteenittomuutta. Kahvi on ruuan yhteydessä ilmaista, mutta erikoiskahveja varten saa kupongin, jolla herkkukahvin (kuten kuvassa näkyvän bombonin) saa 1,25 eurolla. Kaloreita oli varmaan enemmän siinä kuin noissa lihapullissa. Pois lähtiessämme huomaamme lihapulla-annoksesta mainoksen: 3 e. Ilmeisesti siestan aikaan sama annos olisi sitten lähes puolet halvempi.


Luulimme olevamme liikkeellä hiljaiseen aikaan, mutta tiistai-aamupäivän väentungos yllätti. Kassajonoja ei kuitenkaan ollut nimeksikään, ja itsepalvelukassa toimi loistavasti englanniksi ohjeet antaen. Autolle kävellessämme kiinnitimme vielä huomiota autokatoksiin, jotka olivat kaikki aurinkopaneeleita. Energia otetaan talteen tehokkaasti. Siitä iso plussa Ikealle!


Hyvin ovat ruotsalaiset saaneet levitettyä Ikea-ilosanomaa tänne etelä-Eurooppaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti