torstai 26. tammikuuta 2017

Vaihteeksi vaellusta

Kaupallisten uutisten jälkeen on hyvä palata ei-niin-kaupalliseen elämään ja olemiseen täällä. Taannoin kävimme ihailemassa maisemia vaihteeksi taas vaeltelemalla vuorilla. Kevään merkkejä näkyi ja linnut laulelivat, aurinko paistoi ja askel oli kevyt, vaikka ylämäkeenkin mentiin melkoisesti. Nämä maisemat ovat Istanin ja Marbellan välisestä vuoristosta, jossa on mm. tekojärvi.

Sää oli hieman utuinen eikä meri tullut näkyviin tuohon kuvaan, vaikka sen ilman linssin läpi katsomista erottikin horisontissa. Reitti oli välillä aika vaikeakulkuinen pistävien piikkipensaiden vuoksi, joiden välissä kyllä meni jonkinmoinen polku välillä kapeampana ja välillä leveämpänä.Eväät ovat aina yksi vaellusretken kohokohdista. Tällä kertaa voileivät maistuivat kahden vuoren välisessä notkelmassa. Paluumatkalla löydettiin iso kasa "saippuaa" ja ihailtiin kukkivia rinteitä ja kallionkoloja.
Istaniin palattuamme näimme tämän kukkivan mantelipuun. Kevät on tullut!


1 kommentti:

  1. Kiva tuulahdus keväästä, kiitos! Mantelipuut kukkii Israelissa yleensä helmikuun alussa, joten aika samoissa aikatauluissa pitkin Välimeren rannikkoa.
    Meillä on vaihtelevaa säätä: myrskytuulia, räntä- tai vesisadetta ja hirmuista liukkautta. Eikä vielä mitään keväästä muistuttavaa...
    Nuo Ikeat ovat varmaan aika tavalla samanlaisia joka puolella. Siskot käyvät joskus ostamassa puolukkahilloa ja suolakurkkuja ja herkuttelemassa lihapullilla...

    VastaaPoista