lauantai 14. tammikuuta 2017

Vaaroissa vuorilla tai toiveiden täyttymys

Saimme viikon alussa vieraita Suomesta. Mieheni äiti ja sisko ovat olleet luonamme nauttimassa etelän elämästä, enimmäkseen auringonpaisteessa. Yhtenä päivänä teimme retken upeisiin maisemiin Ardalesin ja El Chorron suunnalle. Sillä aikaa, kun istuimme anopin kanssa täällä...


... tai kävelimme näissä maisemissa...


... sisarukset kävelivät ensin tästä aukosta sisään...


... ja jatkoivat matkaansa näihin maisemiin...Caminito del Rey (Kuninkaan tie) on yksi maailman haastavimmiksi kuvailluista patikointireiteistä, joka on ollut pitkään suljettuna useiden kuolemantapausten vuoksi. Reitti on nyt avattu uudelleen yleisölle keväällä 2015, ja reitille pääsee päivittäin vain 600 henkeä - usein tulijoita olisi enemmän. Liput on ostettava etukäteen. Kymmenellä eurolla pääsee siis kypärä päässä nauttimaan vaaran tunteesta ja huikeista maisemista edessä, yllä ja alla. Kesken kaiken ei reitiltä pääse pois, vaan loppuun asti on kuljettava.  Kuvat reitin varrelta ovat mieheni ottamia - itse kun jostain syystä en reitille lähtenyt.Patikoijat palasivat reitiltä lähtöpisteeseen bussilla reilun parin tunnin kuluttua lähdöstä. Sitten suuntasimme syömään El Churron kylään. Yksi ruusu on kasvanut laaksossa...


Auringonpaiste, mykistävät maisemat, vihreänturkoosi vesi, vuoret, laaksot, hyvää ruokaa - eipä talvipäivältä juuri muuta voi toivoa. Niille, jotka eivät minun laillani halua rikkoa korkeanpaikankammoisuusrajaa, voin suositella patikointia näissä  maisemissa lähistöllä...2 kommenttia:

  1. Hui, minuakaan ei saisi tuota reittiä kulkemaan! Mielessä on vieläkin, miten ahdistuin Masadan linnoituksella Israelissa. Menin niin kipsiin, että melkein menetin liikuntakykyni.

    VastaaPoista
  2. Vähitellen olen täällä saanut siedätyshoitoa tuohon korkeanpaikankammoon, mutta joku raja sentään... Katsotaan, pääsenkö koskaan kokeilemaan sitä mainitsemaasi Masadaa!

    VastaaPoista