tiistai 3. tammikuuta 2017

Pariisista vielä vähän


Pariisi on täynnä toinen toistaan kauniimpia vanhoja rakennuksia. Niitä ihaillessa voisi viettää monta päivää, mutta meidän oli tyytyminen pikakävelyyn säänkin takia. Silti muutaman kuvan ehdin napata.

Ennen Pariisiin saapumista olin etukäteen googlettanut, löytyykö kaupungista gluteenitonta ruokaa tarjoavia ravintoloita - ja löytyihän niitä. Reittimme varrelle osui sopivasti Noglu -niminen paikka, joka pettymykseksemme oli aivan täynnä, joten oli etsittävä syötävää muualta. Samalta kadulta bongasimme tällaisen pikkuruisen ravintolan, joista sai erilaisia täytettyjä lettuja (ei kylläkään glueenittomana), salaatteja ja muuta kevyttä. Hyvää oli, joskin hinnat suomalaisittainkin ajateltuna korkeat. Mutta jos kerran elämässä Pariisissa käy, niin ei sen väliä!Kapeilta pikku kujilta löytyi ihania putiikkeja. Näissäkin olisi voinut viettää päivän jos toisenkin.
Koleudesta ja hieman epäilevästä ennakkoasenteestani huolimatta Pariisi jätti mieleeni hyvän jäljen. Ja kyllä siellä englannilla pärjää, kunhan ensin muistaa sanoa "bonjour" ja lopuksi "merci". Ehkä joskus kesällä kaupungista voisi saada enemmän irti ja vaatisi ehkä muutaman tunnin tai vuorokauden lisää...

Muutaman tunnin lisää tosin saimme, sillä koneemme oli myöhässä sen kolme tuntia, mutta ne lisätunnit kuluivat lentokentällä odottaessa. Sieltäkin positiivisena kokemuksena eräs ravintola, jossa oli kaikki allergioita aiheuttavat tuotteet merkitty hyllyn reunaan. Gluteenittomia tuotteita oli hyvin saatavilla. Paikka mainosti itseään lisäksi ekologisena ja tarjoili juomat tällaisista omalla logollaan merkityistä pahvikupeista:Ja koska oli vuoden viimeinen päivä, lentokoneessakin oli firman puolesta hyvä tarjoilu. Ensin jaettiin kaikille nämä:


Hetki ennen keskiyötä laskettiin 12-11-10....1 ja popsittiin nämä yksi kerrallaan. Tämä on espanjalainen uudenvuoden perinne, jonka uskotaan tuottavan onnea joka kuukaudelle. Mulla kyllä oli pussissa vain 11 rypälettä, mutta hyviä ne olivat silti. Lisäksi tarjottiin kuohuviiniä ja suklaata ilmaiseksi. Ja miten ihana olikaan astua koneesta ulos Malagassa, jossa oli 14 astetta lämmintä yöllä puoli kahden aikaan - äkkiä siinä Pariisin kylmyys unohtui.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti