lauantai 7. tammikuuta 2017

Viimeiset joulubileet

Nyt näyttää siltä, että joulun-uudenvuoden-loppiaisen juhlinta alkaa olla ohitse - pari kuukautta sitä riittikin muodossa jos toisessa. Siinä, missä suomalaiset juhlivat yksityisesti kodeissaan, täällä pistetään kylät sekaisin porukalla. Karnevaalitunnelmaa, näyttäviä asuja, musiikkia, tanssia, paljon lapsiperheitä, karkkia kansalle. Tässä vielä viimeiset joulukuvat ja -kuvaukset.



Istanin joulukuusi oli nerokasta kierrätystä, samoin kuin seinätaide alhaalla. 



Vuoden alussa oli vielä jokunen mystinen kulkue kaupungilla. Näiden erilaisten satuhahmojen yms. tarkoitus ei meille ole selvinnyt muuten kuin että täällä taidetaan rakastaa satuja ja niiden myötä kaikenlaista naamiaisjuttua. Nuo puujaloilla liikkuvat hahmot ovat aika hauskoja, mutta ei niilläkään aina kaikki suju kuin strömsössä.



Loppiaisaaton pippalot olivatkin sitten vähän suuremman luokan spektaakkeli. Ihan kuin koko kaupungin väki olisi yhtä aikaa täyttänyt kadut ja aukiot. Ja näitä satu- ja sarjakuvahahmoja riitti. Lopussa oli tietenkin kolme tietäjää, onhan juhla nimeltään Los Reyes Magos. Illan hämärtyessä alkaneen juhlan kruunasi mukava lämpö: 


Ja luntakin silti saatiin: 






Monen metrin korkuiset hahmot vaativat vetoautoja ja peräkärryjä tai sitten raakaa miesvoimaa.




Ja lopulta joulupukkikin hyytyi parturin tuoliin, eikä enää jaksa juhlia: 





1 kommentti:

  1. Vähän erilaista juhlintaa kuin täällä pohjoisen pimeässä...

    VastaaPoista