sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Päivä Pariisissa

Saimme viettää leppoisan perhejoulun kotona Suomessa. Menomatkalla kävimme ensimmäisen kerran elämässämme Pariisissa, jossa vietimme Charles de Gaullen lentoasemalla seitsemän tuntia. Paluumatkalla vaihtoaikaa oli peräti 9 tuntia, joten päätimme käydä vähän itse kaupunkiakin katselemassa. Koneemme pääsi lopulta lähtemään Malagaan kolme tuntia aikataulusta myöhässä, joten vuosi vaihtui jossain Ranskan yläpuolella.


Suomessa emme nähneet missään Helsinki-Turku -välillä lunta, mutta yllätys oli melkoinen lähtiessämme Pariisin lentokentältä RER -junalla kohti keskustaa. Pakkasta kolmisen astetta ja ikkunan takana näytti tältä:


No, onneksi itse kaupungissa ei ollut lunta, mutta kolea viima sai pikkupakkasen tuntumaan hyytävän kylmältä Suomen lämpöasteiden jälkeen! Kovin kauaa emme jaksaneet kaupungilla kierrellä, mutta muutaman nähtävyyden bongasimme, ja se, minkä oletimme ilman muuta näkevämme, jäi tälläkin kertaa haaveeksi. Ei nähty prinsessalinnaa Saksassa, mutta ei Eiffel -torniakaan Pariisissa. Sumua oli sen verran, että ei näkynyt, eikä jaksettu lähteä ihan juurelle katselemaan. Mutta Seinen sillalla seistiin hetki ja Louvren alueen rakennuksia ihailtiin.Nyt pitää lähteä lenkille sulattelemaan joulusuklaita, mutta Pariisista vielä lisää joku toinen päivä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti