torstai 19. tammikuuta 2017

Lunta ja kiviä

Tänä aamuna aamupalalla istuessamme kummastelimme ikkunasta siintävän vuoren muuttunutta ulkonäköä, kunnes mies sen hoksasi: vuoren huipulla on lunta! Torilla käydessäni huomasin kaikkien muidenkin vuortenhuippujen olevan lumen peitossa paitsi sen matalimman, joka jää alle 600 metriin. Viime yö oli talven kylmin, ja aamukymmeneltä meidän lämpömittarimme näytti vain +8 astetta.Säät muuttuivat rajusti, sillä vain pari päivää sitten poltin nahkani terassilla istuessani, kun aurinko paistoi niin lämpimästi. Kevään merkit ovat kuitenkin olleet tänä vuonna aikaisemmassa kuin vuosi sitten - esimerkiksi mantelipuut kukkivat jo, viime vuonna vasta helmikuussa.



Vieraamme lähtivät juuri sopivasti viimeisimpänä lämpimänä päivänä takaisin Suomeen. Heidän kanssaan ennätimme käydä monessa mukavassa paikassa ja nauttia oman kylän kauneudesta mm. rannalla kävellen. Pisin reissumme suuntautui Antequeran El Torcalin "kivikylään", jossa patikoimme lyhyemmän, noin tunnin kestävän reitin.







El Torcal sijaitsee Malagan ja Antequeran välissä. Yli 1200 metrin korkeudesta näkee hyvin myös merelle kirkkaalla säällä.


Horisontissa siintävät lumihuiput (alakuva) kuuluvat Sierra Nevadan vuoristoon. 


Mukavia talvipäiviä myös sinne Suomeen!

2 kommenttia:

  1. Hei, en ole tajunnutkaan selailla tätä blogiasi! Luin koko matkan Espanjaan, tuli niin muistoja mieleen meidänkin autolomilta pitkin, poikin Eurooppaa. Mekin oltiin joskus San Remossa yötä. Teilläpä on vaihtelevaa säätä! Vesisadetta, tulvia ja nyt lunta. Mutta silti teillä on kevät pidemmällä...

    VastaaPoista
  2. Kiva kun pääsit nyt mukaan! Tsemppiä sinne Suomen talveen - kyllä se kevät vielä koittaa!

    VastaaPoista